30 Δεκ. 2017

Εκτιμούμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους.

Το επόμενο παγκόσμιο τουρνουά πρωταθλήματος Karate πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν το 2018. Σήμερα σχεδιάζουμε να στείλουμε κάποιους επαγγελματίες του Καράτε από την Ιαπωνία για να συμμετάσχουν και στο τουρνουά. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στο Καζακστάν. 
Από το 2018, η NIKO προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειες και τις δραστηριότητές της εκτός Ιαπωνίας. Εκτός από το καλοκαιρινό στρατόπεδο που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στη Δανία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, η NIKO σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε τεχνικό σεμινάριο που θα διδάξει προσωπικά ο KANCHO Hidenori Ashihara. Ας συνεχίσουμε να μελετάμε το Ashihara Karate, με στόχο να είμαστε ασχολούμενοι με την πορεία της πολεμικής τέχνης μας!

Αυτές τις μέρες, υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που λειτουργούν στο διαδίκτυο από ομάδες καράτε σε χώρες εκτός Ιαπωνίας, χρησιμοποιώντας το όνομα Ashihara. Μερικοί ιστότοποι δημοσιεύουν πληροφορίες που φαίνεται να συγχέουν τη NIKO με άλλες ομάδες. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι άλλες τοποθεσίες δεν έχουν καμία σχέση με το NIKO. 
Το NIKO είναι η μοναδική ομάδα Karate που προωθεί και προωθεί το Sabaki (τις αρχικές τεχνικές του Ashihara Karate), που ιδρύθηκε από τον προηγούμενο πρόεδρο Hideyuki Ashihara και συνεχίστηκε από τον γιο του Hidenori Ashihara. Η NIKO επιδιώκει το πνεύμα των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών. Πιστεύουμε ότι η ουσία των πολεμικών τεχνών είναι να είναι αληθινή στις δικές του πεποιθήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του, προπονώντας τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Ας συνεχίσουμε να ακολουθούμε το Sabaki-Do μαζί, ενωμένοι ως μέλη του NIKO.
Συνεχίστε να διεκπεραιώνετε τις δραστηριότητές σας με την  NIKO και να είστε υπερήφανοι για τη μαύρη ζώνη NIKO, την απόδειξη της δύναμης των τεχνικών Ashihara Sabaki. Osu

26 Δεκεμβρίου 2017 
Κάντσο Χιντενόρι Ασιχάρα

ΝΙΚΟ ΝΕW    (Δείτε την Ανακοίνωση )

 

22 Νοε. 2017

Στα ατομικά σπορ και πόσο μάλλον στα μαχητικά αθλήματα, ο αθλητής έχει να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό. Αν δεν είναι καλά με το είναι του, τότε τα πράγματα ζορίζουν. Ειδικά αν τη μέρα του αγώνα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση τότε οι πιθανότητες για μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση αυξάνονται.

Ανέκαθεν, θαύμαζα τους γονείς που «στέλνουν» τα παιδιά τους σε σχολές για προπόνηση. Αν δε, πάρουν χαμπάρι ότι έχει ταλέντο και όρεξη, τότε θέτουν στόχους και μεταδίδουν το μικρόβιο του ανταγωνισμού και της διάκρισης.

Μετά από αρκετή προπόνηση, με τον προπονητή, φτάνει η μέρα του πρώτου αγώνα. Το πιο πιθανό, ειδικά αν μιλάμε για ηλικίες έως και 16 χρονών, είναι το παιδί να τα έχει «χαμένα». Θα μπει να παίξει περισσότερο μηχανικά, ακούγοντας απλά τις οδηγίες του προπονητή.

Οι συγγενείς θα θαυμάσουν, θα φωνάξουν από την κερκίδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το απόγευμα στους φιλικούς κύκλους θα περηφανευτούν για τον εκκολαπτόμενο πρωταθλητή τους.

Καθώς όμως το παιδί προχωράει, μεγαλώνει και ανεβαίνει επίπεδο, και αφού οι συμμετοχές σε αγώνες αυξηθούν. Θα φτάσει η μέρα μιας πιο σημαντικής διοργάνωσης.

Για την οποία το παιδί έχει στερηθεί, έχει προετοιμαστεί, έχει θυσιάσει τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα του. Τι γίνεται λοιπόν, αν κάτι πάει στραβά και το παιδί αποκλειστεί από τον πρώτο αγώνα; Αν στον τελικό χάσει το κύπελλο; Τι γίνεται όταν το παιδί έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπο με την ήττα;

Εσύ φίλε γονέα, που στην ήττα του παιδιού σου κάνεις σαν παρανοϊκός απο δικό σου φόβο ,  το βρίζεις, το βάζεις τιμωρία, και του δημιουργείς ενοχές  δεν τον βοηθάς καθόλου αλλά τον απομακρύνεις από κάτι που άρχισε να αγαπά.

Εσύ γονέα που μειώνεις το παιδί σου επειδή έχασε και που δημιουργείς πανικό μέσα στο στάδιο, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι είσαι ο λόγος που το παιδί σου θα τα παρατήσει; Είσαι ο λόγος που θα το στιγματίσεις ψυχολογικά.

Η ήττα είναι μια διαδικασία την οποία θα αντιμετωπίσει ο κάθε αθλητής. Είναι ζόρικο να χάνεις και την επόμενη μέρα να βρίσκεις την δύναμη να είσαι στην σχολή για προπόνηση. Πόσο μάλλον αν είσαι μικρό παιδί.

Τα παιδιά θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Έτσι όπως τα επαινείς σε μια νίκη, έτσι πρέπει να τα αγκαλιάζεις και σε μια ήττα.

Η αποτυχία μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει στην πορεία ενός αθλητή, αν βέβαια την διαχειριστούν σωστά οι γονείς και προπονητές.

Την ήττα αγαπητέ γονέα, πρέπει να την αντιμετωπίσεις με σεβασμό και να βοηθήσεις το παιδί σου να ωριμάσει μέσα από αυτήν. Σε συνεργασία με τον προπονητή βοήθησε το να συνεχίσει να μάχεται.

Γονείς οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν τα απωθημένα τους στα παιδιά τους. Γονείς που δεν έγιναν πρωταθλητές επειδή δεν τα κατάφεραν και που βάζουν τα παιδιά να λιώνουν στην προπονήσεις για να ανέβουν στο βάθρο που εκείνοι δεν ανέβηκαν ποτέ, πρέπει να καταλάβουν ότι το παιδί θέλει στοργή, ενθάρρυνση και βοήθεια για να καταπολεμήσει φόβους και δισταγμούς.

Έχω δει παιδάκια να μπαίνουν στο ντοτζο ή στο ρινγκ. Τόσο γλυκά και αγνά τα οποία δακρύζουν από φόβο μην χάσουν. Γιατί στη γωνία, τους περιμένει ένας γονέας έτοιμος να εκραγεί.

Γονείς!! Κάντε το παιδάκι σας να δει τους αγώνες σαν μια διασκεδαστική εμπειρία. Τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Οι αγώνες είναι μια γιορτή και τα έπαθλα ένα κίνητρο.

Μάθετε στα μικρά σας να μην βλέπουν τα πάντα ανταγωνιστικά. Χτίστε σωστούς μαχητές. Μαχητές οι οποίοι αγωνίζονται με πάθος και θέληση, πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια αποτυχία. Η ζωή φίλε γονέα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Μάθετε στους νέους να πέφτουν και να σηκώνονται ξανά.

Αποδεχτείτε το! Δεν υπάρχει αθλητισμός και πρωταθλητισμός χωρίς ήττα.

Τώρα που το σκέφτομαι, στα 16 μου έχασα για πρώτη φορά. Την επόμενη μέρα πήγα προπόνηση μισή ώρα νωρίτερα για να δουλέψω παραπάνω! Δεν άλλαξα ντοτζο από φόβο για να δικαιολογήσω μια αποτυχία μου αλλά δούλεψα πιο πολλή για τον επόμενο αγώνα και τα κατάφερα τότε είδα τον προπονητή μου να με αγκαλιάζει ακριβώς όπως όταν έχασα λέγοντας μου ότι όταν χάνω πρέπει να σηκώνομαι και όταν κερδίζω να είμαι ταπεινός γιατί όπως είναι ο αθλητισμός έτσι είναι και η ζωή .

 

18 Σεπ. 2017

To Ashihara Karate δημιουργήθηκε από τον   Kancho Hideyuki Αshihara  10 dan  . Ο Kάνσο ενσωμάτωσε την έννοια Sabaki στην τεχνική και δημιούργησε Kάτα που αντιπροσωπεύουν καθαρά την αγωνιστική νοοτροπία . Τρία κύρια σημεία  διαμορφώθηκαν στο Αshihara Karate από τον Κανσο . Η προετοιμασία, και η χρήση των τεσσάρων θέσεων που αντιπροσωπεύθηκαν από το κυκλικό σύμβολο karate Ashihara έγιναν το πρώτο σημείο .Η σημασία του συγχρονισμού και της αξιολόγησης της απόστασης (maai) έγινε το δεύτερο σημείο. Το τρίτο σημείο είναι η θέση, η οποία πρέπει πάντα να διατηρηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση για να δώσει τη μέγιστη κινητικότητα. Ο kancho δημιούργησε την νέα οργάνωση New International Karate Organization Ashihara kai kan  και γρήγορα το Ashihara Karate διαδόθηκε στην Ιαπωνία και  σε όλο τον κόσμο αφού πολύ δάσκαλοι  που έκαναν Κιοκουσίνκαι εντάxθηκαν στην νέα οργάνωση   . Δυστυχώς όμως ο Kάνσο προσβλήθηκε από την νόσο του Αλσχάιμερ  και έφυγε  από την ζωή στις 24 Απριλίου 1995 . Την οργάνωση ανέλαβε να καθοδηγεί  ο Γιος του Hidenori Ashihara .  Πολύ αξιόλογοι δάσκαλοι δεν ακολούθησαν την νέα οργάνωση  δημιουργώντας δικές τους  ακλουθώντας μεν την νοοτροπία του Κανσο  αλλά όχι την τακτική του και τα Κάτα ούτε το σήμα Αshihara που είναι πνευματική ιδιοκτησία της  οργάνωσης  Ν.Ι.Κ.Ο. Αshihara kai kan . Η νέα οργάνωση N.I.K.O. ASHIHARA KAI KAN έχει τους επίσημους branch ανά  Κράτος  . Για την Ελλάδα επίσημος αντιπρόσωπος είναι ο sensei  Αλεξόπουλος Νίκος και το κεντρικό dojo βρίσκεται  στο Κιάτο Κορινθίας  για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ιντερνέτ  από το www.ashihara-hellas.com  και από το honbu dojo της Ν.Ι.Κ.Ο  που είναι www.ashihara-karate.com . Το Ashihara Karate συμμετείχε μαζί  με άλλα στυλ στην δημιουργία της Ιαπωνικής ομοσπονδίας φουλ κόντακτ Καράτε καθώς και της παγκόσμιας με σκοπό την αναγνώριση της αγωνιστικής τεχνοτροπίας του Καράτε πλήρους επαφής στους ολυμπιακούς αγώνες του 2020 ή του 2024. Για το σκοπό αυτό έγινε διαδικτυακό δημοψήφισμα με μεγάλο ποσοστό  επιτυχίας παρότι έγινε σε πολύ μικρό διάστημα το οποίο και δόθηκε στην ολυμπιακή επιτροπή.  Η παγκόσμια ομοσπονδία  full contact karate (W.F.K.O.) έχει ανακοινώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα φουλ κόντακτ Καράτε τις ημέρες των ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο για Κουμιτε και Κάτα με την παρουσία παραγόντων  την ιαπωνικής ολυμπιακής επιτροπής. .-

Αλεξόπουλος Νίκος                                                                                                                   Branch Ashihara Karate kai kan                                                                                             Honbu dojo Hellas

11 Σεπ. 2017

Ως το πιο δημοφιλή άθλημα της Ιαπωνίας μετά το ράγκμπι  και με ενέργειες  παραγόντων της  Ιαπωνικής επιτροπής καθώς και της παγκόσμιας ομοσπονδίας  η ολυμπιακή  επιτροπή   αποφάσισε να γίνει  ολυμπιακό άθλημα επίδειξης  και το  ΚΑΡΑΤΕ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 για ορισμένες κατηγορίες Κούμιτε.  Η  τελική ένταξη του θα καθαρισθεί στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες και πιθανόν θα γίνει ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα για πάντα . Έχουν γίνει ενέργειες  από αθλητικούς παράγοντες  και δασκάλους με ειδικό  διαδικτυακό δημοψήφισμα που είχε πολύ μεγάλο  αντίκτυπο  με εκατομμύρια να ψηφίζουν υπέρ να ενταχτεί και το Καράτε με τεχνοτροπία πλήρους επαφής (fullcontakt   Karate) κάτι που μπορεί να γίνει  στους επομένους ολυμπιακούς αγώνες  και θα χαροποιήσει πολλούς αθλητές  προπονητές και παράγοντες του Καράτε πλήρους επαφής (fullcontakt   Karate) η παγκόσμια και Ιαπωνική ομοσπονδία fullcontakt   Karate της ήμερες των ολυμπιακών αγώνων  του 2020 έχει προγραμματίσει να γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα fullcontakt   Karate στο Τόκιο .Θέλω να τονίσω ότι όταν ένα άθλημα γίνεται ολυμπιακό υπάρχουν περισσότερες υποχρεώσεις  για έναν αθλητή –τρια, χρειάζεται πολύ προπόνηση να ανέβει τα σκαλοπάτια των πανελληνίων των βαλκανικών των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων ώστε να καταστεί έτοιμος-η να συμμετέχει στην εθνική ομάδα των ολυμπιακών αγώνων κάτι που σίγουρα δεν μπορούμε όλοι ,καλό είναι όμως να προσπαθήσουμε αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε απόκτηση  τον Σεβασμό και την  Πειθαρχεία μέσα από την συνεχή ενασχόληση μας με το fullcontakt   Karate κάτι που μας κάνει πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους στην κοινωνία μας.  

22 Αυγ. 2017

Έτοιμο το καινούργιο Ντότζο με νεο τηλ.:2742022223 και νέα διεύθυνση ΣΟΛΩΝΟΣ 23 ΚΙΑΤΟ