18 Σεπ. 2017

To Ashihara Karate δημιουργήθηκε από τον   Kancho Hideyuki Αshihara  10 dan  . Ο Kάνσο ενσωμάτωσε την έννοια Sabaki στην τεχνική και δημιούργησε Kάτα που αντιπροσωπεύουν καθαρά την αγωνιστική νοοτροπία . Τρία κύρια σημεία  διαμορφώθηκαν στο Αshihara Karate από τον Κανσο . Η προετοιμασία, και η χρήση των τεσσάρων θέσεων που αντιπροσωπεύθηκαν από το κυκλικό σύμβολο karate Ashihara έγιναν το πρώτο σημείο .Η σημασία του συγχρονισμού και της αξιολόγησης της απόστασης (maai) έγινε το δεύτερο σημείο. Το τρίτο σημείο είναι η θέση, η οποία πρέπει πάντα να διατηρηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση για να δώσει τη μέγιστη κινητικότητα. Ο kancho δημιούργησε την νέα οργάνωση New International Karate Organization Ashihara kai kan  και γρήγορα το Ashihara Karate διαδόθηκε στην Ιαπωνία και  σε όλο τον κόσμο αφού πολύ δάσκαλοι  που έκαναν Κιοκουσίνκαι εντάxθηκαν στην νέα οργάνωση   . Δυστυχώς όμως ο Kάνσο προσβλήθηκε από την νόσο του Αλσχάιμερ  και έφυγε  από την ζωή στις 24 Απριλίου 1995 . Την οργάνωση ανέλαβε να καθοδηγεί  ο Γιος του Hidenori Ashihara .  Πολύ αξιόλογοι δάσκαλοι δεν ακολούθησαν την νέα οργάνωση  δημιουργώντας δικές τους  ακλουθώντας μεν την νοοτροπία του Κανσο  αλλά όχι την τακτική του και τα Κάτα ούτε το σήμα Αshihara που είναι πνευματική ιδιοκτησία της  οργάνωσης  Ν.Ι.Κ.Ο. Αshihara kai kan . Η νέα οργάνωση N.I.K.O. ASHIHARA KAI KAN έχει τους επίσημους branch ανά  Κράτος  . Για την Ελλάδα επίσημος αντιπρόσωπος είναι ο sensei  Αλεξόπουλος Νίκος και το κεντρικό dojo βρίσκεται  στο Κιάτο Κορινθίας  για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ιντερνέτ  από το www.ashihara-hellas.com  και από το honbu dojo της Ν.Ι.Κ.Ο  που είναι www.ashihara-karate.com . Το Ashihara Karate συμμετείχε μαζί  με άλλα στυλ στην δημιουργία της Ιαπωνικής ομοσπονδίας φουλ κόντακτ Καράτε καθώς και της παγκόσμιας με σκοπό την αναγνώριση της αγωνιστικής τεχνοτροπίας του Καράτε πλήρους επαφής στους ολυμπιακούς αγώνες του 2020 ή του 2024. Για το σκοπό αυτό έγινε διαδικτυακό δημοψήφισμα με μεγάλο ποσοστό  επιτυχίας παρότι έγινε σε πολύ μικρό διάστημα το οποίο και δόθηκε στην ολυμπιακή επιτροπή.  Η παγκόσμια ομοσπονδία  full contact karate (W.F.K.O.) έχει ανακοινώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα φουλ κόντακτ Καράτε τις ημέρες των ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο για Κουμιτε και Κάτα με την παρουσία παραγόντων  την ιαπωνικής ολυμπιακής επιτροπής. .-

Αλεξόπουλος Νίκος                                                                                                                   Branch Ashihara Karate kai kan                                                                                             Honbu dojo Hellas

11 Σεπ. 2017

Ως το πιο δημοφιλή άθλημα της Ιαπωνίας μετά το ράγκμπι  και με ενέργειες  παραγόντων της  Ιαπωνικής επιτροπής καθώς και της παγκόσμιας ομοσπονδίας  η ολυμπιακή  επιτροπή   αποφάσισε να γίνει  ολυμπιακό άθλημα επίδειξης  και το  ΚΑΡΑΤΕ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 για ορισμένες κατηγορίες Κούμιτε.  Η  τελική ένταξη του θα καθαρισθεί στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες και πιθανόν θα γίνει ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα για πάντα . Έχουν γίνει ενέργειες  από αθλητικούς παράγοντες  και δασκάλους με ειδικό  διαδικτυακό δημοψήφισμα που είχε πολύ μεγάλο  αντίκτυπο  με εκατομμύρια να ψηφίζουν υπέρ να ενταχτεί και το Καράτε με τεχνοτροπία πλήρους επαφής (fullcontakt   Karate) κάτι που μπορεί να γίνει  στους επομένους ολυμπιακούς αγώνες  και θα χαροποιήσει πολλούς αθλητές  προπονητές και παράγοντες του Καράτε πλήρους επαφής (fullcontakt   Karate) η παγκόσμια και Ιαπωνική ομοσπονδία fullcontakt   Karate της ήμερες των ολυμπιακών αγώνων  του 2020 έχει προγραμματίσει να γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα fullcontakt   Karate στο Τόκιο .Θέλω να τονίσω ότι όταν ένα άθλημα γίνεται ολυμπιακό υπάρχουν περισσότερες υποχρεώσεις  για έναν αθλητή –τρια, χρειάζεται πολύ προπόνηση να ανέβει τα σκαλοπάτια των πανελληνίων των βαλκανικών των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων ώστε να καταστεί έτοιμος-η να συμμετέχει στην εθνική ομάδα των ολυμπιακών αγώνων κάτι που σίγουρα δεν μπορούμε όλοι ,καλό είναι όμως να προσπαθήσουμε αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε απόκτηση  τον Σεβασμό και την  Πειθαρχεία μέσα από την συνεχή ενασχόληση μας με το fullcontakt   Karate κάτι που μας κάνει πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους στην κοινωνία μας.  

22 Αυγ. 2017

Έτοιμο το καινούργιο Ντότζο με νεο τηλ.:2742022223 και νέα διεύθυνση ΣΟΛΩΝΟΣ 23 ΚΙΑΤΟ

3 Αυγ. 2017

Τελείωσε και η καλοκαιρινή περίοδος με της εξετάσεις μαύρων ζωνών μπράβο στα παιδιά για την προσπαθειά τους !!Πέρασαν στης εξετάσεις για μαύρη ζώνη κατά σειρά βαθμολογίας Δήμα Αντιγόνη, Μπίσια Ιωάννα, Χατζηβασιλείου Βασιλική, Λαλιώτη Αναστασία , Μπασιώτης Σωτήρης , συγχαρητήρια σε όλους.!

3 Ιουλ. 2017

Ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο  οι πρωινές καλοκαιρινές προπονήσεις στην παραλία  για τα γκρουπ του Ashihara Karate μικροί και μεγάλοι αθλητές  προπονήθηκαν  και κολύμπησαν και διασκέδασαν όλοι μαζί .!